Description

Ознака на моделот: VM3K 2400W/24V + 40A MPPT
Хибриден соларен инвертер надвор од мрежа со полнач за батерии
Вграден полнач за батерии за полнење на испразнетите батерии
Можност за избор на приоритет на полнење на батеријата или снабдување на потрошувачот
Номинално оптоварување: 3000VA/2400W
Влезен напон: 170 – 280V – AC мрежа
Влезна наизменична струја: 17,7А
Влезен DC напон: 24V DC
Влезна DC струја: 100A
Излезен напон: 230V ± 15% AC, 50Hz
Излезна наизменична струја: 13А
Излезен DC напон: 27V DC
Излезна DC струја: 30A/20A
Максимален сончев напон (напон на отворено коло): 80V DC
Напон на батеријата: 24V DC
Вграден аларм за празнење на батеријата: 21V DC
Автоматско исклучување кога батеријата е испразнета, напон под: 20V DC
Вградена заштита од преоптоварување на батеријата: 30V DC
Максимална струја за полнење на батеријата: 30A/20A
Препорачан тип на батерија: AGM и GEL
Време на пренос: од 10-20 ms
Ефикасност (врв): 90%
Вграден MPPT соларен регулатор 40А
LCD + LED дисплеј за брза и лесна контрола и системски поставки.
Работна температура: 0 o C – 55 o C
IP заштита: IP21
Вградени системи за заштита:
– против краток спој наизменична струја
– против преоптоварување
– против погрешен поларитет на батеријата
– против погрешен поларитет на соларни панели
Комуникација: RS232

Reviews

There are no reviews yet.


Be the first to review “Хибриден соларен инвертер VM3K 2400W/24V + 40A MPPT”

General Inquiries

There are no inquiries yet.