Description

Модел: MIC 4000TL3-X, tro-fazni
За поврзување на соларни системи со електричната мрежа
Максимална моќност на поврзаните PV панели: 6000W
Максимален влезен напон DC: 1100V
Почетен напон: 200V
Номинален напон: 580V
Опсег на напон MPPT: 140V – 1000V DC
Вградени 2 MPPT контролери за полнење
1 PV низа по MPPT
Максимална влезна струја по MPP тракер: 13А
Струја на краток спој по MPP тракер: 16А
Номинална моќност на излезна наизменична струја: 4000W
Максимална номинална моќност: 4400VA
Номинален AC излезен напон (опсег *): 220V / 380V, 230V / 400V (340-440V) *
Фреквенција наизменична струја (опсег *): 50 / 60 Hg (45-55 Hz / 55-65 Hz) *
Максимална излезна струја: 6,7А
Ефикасност: 98,3%
Систем за ладење: пасивен конвектор
OLED дисплеј за брза и лесна контрола и прилагодување на системот
Мониторинг на мрежа, Следење на дефекти на низа
Вградени системи за заштита:
… DC прекинувач!
… Заштита од обратен поларитет – DC
… Против краток спој на наизменична струја
… Против преоптоварување
Куќиште IP66, отпорно на влага
Комуникација: RS485 / USB
Опции за интерфејс: Wi-Fi / GPRS / LAN / RF
Работен температурен опсег: -25C до +60C
Тежина: 12,5 кг
Димензии: 425 x 387 x 147 mm

Reviews

There are no reviews yet.


Be the first to review “GROWATT MOD 4000TL3-X”

General Inquiries

There are no inquiries yet.